Интер удари Милан с 2:0 пред 80 хиляди зритили на Сан

...
Интер удари Милан с 2:0 пред 80 хиляди зритили на Сан
Коментари Харесай

Интер нанесе бърз двоен удар на Милан, взе преднина за реванша

" Интер " удари " Милан " с 2:0 пред 80 хиляди зритили на „ Сан Сиро “ в първи полуфинал на Шампионската лига. " Нерадзурите " бяха посетители, а реваншът е на същата сцена на 16 май.

Един Джеко и Хенрих Мхитарян се разписаха единствено в границите на три минути - в 8-ата и 11-ата. Резултатът можеше да стане и 3:0, като съдията даде дузпа за нарушаване против Лаутаро Мартинес, само че промени решението си с ВАР, а някогашният състезател на " росонерите " Хакан Чалханоглу удари греда преди този момент.
 Снимка АП/БТА

В групата на " Милан " не бе огромната звезда на отбора Рафаел Леао, който не съумя да се възвърне в точния момент. Има вяра, че ще е подготвен за ответния конфликт.

" Интер " е последният италиански тим, печелил трофея през 2010 година, и стартира мача много по-концентриран и решен да спори за оценката на 10 юни в Истанбул. Това бързо даде резултат, а символичните домакини започнаха да излизат от шока в средата на полувремето.

Проблемите за " Милан " бяха допълнени и от травмата на Исмаел Бенасер, който бе сменен наложително в 18-ата минута, а в 24-ата 37-годишният босненец Джеко, предпочетен да води офанзивата пред Ромелу Лукаку, още веднъж опитва мерника си, само че бе неакуратен.
 Почитателят на " Милан " Новак Джокович преди мача.

" Миланистите " пробваха да трансформират обстановката след почивката, започнаха по-агресивно първото полувреме и четири минути след подновяването на играта Брахим Диас насочи обещаващ удар, само че топката мина настрана от вратата на " Интер ".

В 53-ата Един Джеко получи комфортен пас и стреля към долния десен ъгъл, само че Майк Менян внимаваше и избави.

„ Росонерите “ можеха да понижат пасива си в 63-тата минута, когато след положително подаване Сандро Тонали стреля рисково, само че удари греда.

В 81-ата Жуниор Месиас нахлу в наказателното поле на гостите и стреля, а отбраната на „ нерадзурите “ се оправи, по този начин резултатът остана 2:0 в интерес на Интер.

На дуела на " Сан Сиро ", за който имаше към 2 милиона поръчки за билети, участваха куп известни персони. Сред тях някогашни футболисти и Новак Джокович, който у почитател на " Милан " и изгледа мача в компанията на игралия за отбора Андрий Шевченко.

В другия полуфинал " Реал " (Мадрид) и " Манчестър Сити " ще играят реванш в Англия при 1:1.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР